top of page

Jana jede na výlet - Nedvědice

V sobotu jsem se zúčastnila skvělé akce v Nedvědici, malebném městečku pod hradem Pernštejn severozápadně od Brna! Celý den včetně bohatého programu jsem si náramně užila a ráda bych se o své zážitky s vámi podělila.




Sešli jsme se již dopoledne na obecním úřadě kousek od rybníka. Vlídně nás, hosty, přivítal pan starosta Petr Konečný se svými místostarosty, zastupitelkou a předsedkyní Komise životního prostředí a stavebnictví. Hned v úvodu nám společně představili svůj městys a plánované projekty k jeho rozvoji. Šlo například o revitalizaci areálu bývalého zimního stadionu, jenž se promění na kulturně-sportovní areál, jehož součástí bude i učebna z přírodní zahrady, kde se budou moci setkávat občani všech generací. Nejvíce mě však zaujal historický dům č.p. 32, téměř kompletně zrekonstruovaný objekt z dílny pana architekta Fránka, který v sobě spojuje informační centrum, stálou expozici stříbrného mincovního pokladu, obřadní síň a v plánu je též vybudování komunitního centra s knihovnou.



Po obědě nás čekala prohlídka středověkého hradu Pernštejn, který se tyčí přímo nad městečkem a z jehož hradeb jsou vidět nádherné nově zrekonstruované vrchnostenské zahrady, které získávají zpět svou původní podobu z počátku 19. století. Celý program s námi absolvoval i redaktor z místního zpravodaje, takže se můžete těšit na reportáž a fotky včetně rozhovoru se mnou.


Obec Nědvědice mě naprosto uchvátila a i díky skvělé práci starosty a celého jeho týmu se už nemůžu dočkat, až se sem opět vydám, tentokrát třeba na rodinný výlet.

51 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page